Vinterdäck – att byta i god tid

Det är inte bara det att lagen säger att man måste ha vinterdäck efter den 1 december, det är dessutom nödvändigt om man ska kunna köra säkert och komma fram ordentligt om det blir vinterväglag.

Det finns många olika sorters vinterdäck och det finns många åsikter om vilket som är bäst. Frågan är om man ska ha dubbade däck, vinterdäck eller allround-däck.

Ja, det finns väl inget riktigt svar eftersom det beror väldigt mycket på hur och var man bor. Dubbdäcken väsnas förfärligt och river upp asfalten, men de är oöverträffade i en isig backe. Allround-däcken är inte så bra om det blir väldigt mycket is men det är bra för de kan sitta på året om. Vinterdäcken är heller inte att lita på helt och hållet när svartisen kommer eller det är tjock isgata. Men det grova mönstret ger bra väggrepp.

Bra mönstrade vinterdäck behöver sitta på när snö och is kommer

Vinterdäck ska man sätta på innan de behövs. Det är när den första frosten kommer som de ska vara monterade. Det är då man är minst förberedd på halkan.

På en välutrustad verkstad byter man enkelt till vinterkostymen. Personalen kollar att däcken är i gott skick och balanserar dem. Behöver man nya däck så beställer de, monterar dem på fälgen och sätter dit dem.

Däckverkstäder kan dessutom ge råd om vilket däck som passar bäst. Det finns ju inget riktigt svar – allt beror på var man är och vilken sorts körning de ska vara med om.

Publicerat den
Kategoriserat som Bilverkstad

Markiser lugnande på Lidingö

Alla är olika. Några älskar att sitta mitt i gassande solen och mysa medan andra skyr den som pesten. På Lidingö finns ett företag som kan ge var och en det som passar då de sätter upp markiser.

Linda hade hittat paradiset på Lidingö. Bäst gillade hon somrarna när hon fick sitta på den stora terrassen och bättra på sin solbränna med något läskande i handen. Nu satt hon där och fördrev tiden innan maken Anders skulle komma körande med mamma Ingrid. Ingrid skulle bo hos dem under en månad och hjälpa Linda med den tvååriga sonen när Linda satt på sitt kontor och jobbade.

Kramar och pussar delades ut och Micky, sonen, hoppade av glädje över att se mormor. Linda hade dukat för lunch ute på terrassen och bad alla gå ut medan hon hämtade salladen hon förberett.

Lidingöföretags markiser räddade situationen

På väg ut mötte Linda mamman med tallrikar och bestick muttrande något om solen. Hur kunde Linda ha glömt att hon inte någonsin satt i solen. Som gammal hudterapeut var det nästan bannlyst att förstöra sin hy på det viset.

Lunchen åts inne och Anders lovade att fixa markiser, eller åtminstone beställa dem med det samma. Turen var med dem och efter några dagar var det inhyrda företaget i full gång med att sätta upp dem.

Nu fick såväl mormor som bordet och en minipool plats i skuggan. Nu var terrassen första valet, något som Micky inte hade något emot. Han skrattade högljutt när han råkade skvätta på mormor och hennes korsord. Läs mer om markiser på denna webbsida: markiserlidingö.se

Väl spenderade pengar på badrumsrenovering i Stockholm

Man arbetar hårt för att ha ett bra liv. Därför kan det svida lite extra när man ska betala stora summor för att få något gjort. Badrumsrenovering i Stockholm är däremot en väl värd investering.

Har du bara gått och väntat på att få till ditt drömbadrum? Bort med det gamla och omoderna och in med ett nytt, fint som passar perfekt in. Idag går många efter “less is more” och visst är det så. Tänk dig badrummet som gett en hotellkänsla. Det är saker och inredning, inte för mycket utan helt lagom. Badkar och toalett är placerade på ett bra ställe så man behåller den luftiga känslan i badrummet. Det är mycket man ska tänka igenom innan man gör en badrumsrenovering i Stockholm.

Att tänka på med badrumsrenovering

Belysningen gör en stor del av rummet. Vad vill du ha för belysning i badrummet? Kanske några spotlights som du själv kan ställa in styrkan på. Snåla inte med ljuset, det kan vara skönt att ha det ordentligt upplyst för när man gör sig iordning där inne. En annan sak är värmegolv, har du inte det sedan innan, så kan det vara värt att skaffa det nu. Inga mer iskalla golv efter man tagit ett långt bad eller dusch. Istället kliver man ut på ett behagligt varmt golv. Du får mer hjälp och tips från företaget du anlitar. De sköter din badrumsrenovering från start till mål. De är inte rädda för att ta i, eller tänka utanför boxen.

Intensivkurs för körkort i Stockholm

Ibland vill man bara få saker gjorda så fort som möjligt. På en trafikskola i centrala Stockholm finns det därför möjlighet att ta en intensivkurs för att snabbt och enkelt få sitt körkort.

Det behöver inte ta flera månader att öva upp sig tillräckligt för att kunna köra upp för körkort. Sätter man bara av tillräckligt med tid så kan det gå på ett par veckor. Det enda som krävs är att man pluggar in teorin ordentligt och gör de praktiska lektionerna med sin handledare.

Kanske har man redan kört med någon som gått handledarutbildning så att man kan köra men behöver finputsningen. Eller så vill man lära sig från grunden och det går lika bra.

Det första steget för att ta körkort med intensivkurs är att boka tid för en testlektion. Handledaren från trafikskolan ser vad man redan kan och vad man kanske behöver öva mer.
Sedan lägger man tillsammans upp en plan för hur utbildningen ska göras.

Det finns olika sätt att förbereda sig för att ta körkort med en intensivkurs

Utbildningen i körkort tar normalt mellan 20 – 40 lektionstimmar. Allt är beroende på om man övningskört eller inte och hur trygg man känner sig bakom ratten. Vill man ta fler lektioner så går det bra.

Det allra viktigaste är att ta den tid som behövs för att plugga in teorin och göra det provet. Så kan man också använda en simulator för att få upp körvanan. Handledaren kommer att säga till när det är dags för uppkörning.

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

En ergonomisk arbetsbänk för verkstaden

För att man ska få till en skön och ergonomisk arbetsställning vid arbete exempelvis i en verkstad, så behöver man ha en rejäl och bra arbetsbänk. En arbetsbänk som gör arbetet lättare.

Det ska inte vara svårt och krångligt att arbeta vid en arbetsbänk. Om man arbetar inom exempelvis industrin, och har en arbetsbänk för verkstad, så bör den vara utrustad med allt man behöver för att kunna göra sitt jobb. Den ska gärna vara ergonomisk och inte göra så att man får utstå smärta i kroppen, som till exempel värk i axlar och armar. Allting på arbetsbänken bör vara lättillgängligt och finnas nära till hands, utan att man behöver sträcka sig allt för mycket. En bra arbetsbänk ska underlätta det dagliga arbetet och allt man behöver bör finnas med på arbetsbänken.

Arbetsbänkar för olika områden

Det kan finnas olika verksamheter och arbetsområden där man använder sig av just arbetsbänkar. Som florist behöver man en bänk att stå och arbeta vid när man beskär blommor till exempel, och en person som arbetar inom en industri av något slag, behöver också en arbetsbänk. Det är bra om den arbetsbänk man använder sig utav har allting man kan vara i behov av. Hyllor och tavlor där man enkelt kan lägga eller hänga upp verktyg som man behöver till exempel. Det kan också vara skönt om det finns hjul på arbetsbänken. Detta gör det enkelt att flytta bänken när det finns behov av det, som till exempel vid städning.

Osynlig tandställning i Stockholm

Varför gör du inget åt dina tänder? Du är missnöjd med att de är sneda. Och att de sitter för tätt ihop. Kan det vara så att du inte vill gå omkring med en tandställning i fullt synlig metall?

I en storstad som Stockholm kan det vara lätt att försvinna i mängden. Och samtidigt kan det också vara så att du sticker ut ännu mer ifall du har ett utseende som skiljer sig från massan. Kanske vet du hur du själv kan studera och kommentera någon udda figurs utseende till en vän. Och du vill för allt i världen inte vara den som andra kommer hem till familjen och berättar om. Något i stil med: idag såg jag en gammal farbror som hade en tandställning i munnen. En sådan som barn brukar ha.

Knep för de smarta

Nu kan du kasta alla sådana argument helt i soporna för det finns en tandställning som faktiskt inte syns. Om du gör en sökning på invisalign i Stockholm så kommer du få upp information på hur du kan förändra ditt bett. Utan att någon annan kan se det. Det innebär att det argumentet kan bockas av från din lista. Och om du även har argumentet att du tror att det kan vara stort och obehagligt i munnen så kan du vänta med att fastslå det. Börja istället med att uppsöka en klinik för att få en utvärdering. Därefter kan du få prova och säga vad du själv känner och tycker.

Publicerat den
Kategoriserat som Hälsa

Elefanten i rummet

Det finns saker ni kan göra för att underlätta arbetet i hushållet. Det finns även saker som någon annan kan göra åt er. Till exempel kan ni anlita en städfirma som håller bostaden skinande ren.

En elefant i rummet är det som alla tänker på men som ingen riktigt vågar säga rakt ut. I många hushåll är denna elefant mest troligt städhjälp. Hur många gånger har du inte bedrövats av ungarnas oförmåga att plocka undan sina leksaker eller hänga upp sina jackor? Hur många gånger har inte du och din partner börjat bråka på grund av vems tur det är att diska efter maten eller dammsuga i bostaden? Ni har säkert tänkt tanken på att allt det hade kunnat undvikas om ni anlitat någon att städa åt er. “Men städfirmor är ju för de rika elitfamiljerna” kanske du sedan har tänkt, och så har idén runnit ut i sanden utan att ni ens har diskuterat det.

Alla ska ha råd med städning

Är det verkligen sant? Kan inte en vanlig familj med normal inkomst också få unna sig städhjälp då och då? Klart den ska få. RUT-avdrag och annat innebär stora möjligheter för den som behöver lite stöd i vardagen med exempelvis städning. Vilket borde vara typ alla familjer med barn. Googlar du runt lite lär du exempelvis hitta firman som kallar sig “Städhuset”. Det finns många liknande och bra firmor som gärna hjälper dig att underlätta vardagen för ett pris som ni faktiskt kan betala utan att vara en överklassfamilj från Danderyd.

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

Hjälpa relationen på traven

Låt inte relationen gå åt pipsvängen på grund av missförstånd. Det finns många olika sätt som ni kan få en hälsosam och härlig relation på. Ett sätt är att välja en bra terapeut inom parterapi.

Det är så lätt att låta det gå på rutin i relationen. Och det är inte lätt att hålla humöret uppe eller kärleken vid liv när det kanske är tuffa saker som händer i livet. Eller när barnen är små och du kanske inte får tillräckligt med sömn. Men det finns alltid sätt att få en relation på banan igen om du och din partner verkligen tycker att ni vill satsa på att få det bra igen. Och det är alltid lättast ifall ni tar hjälp av någon som är utomstående. Någon som kan ställa rätt frågor och som är opartisk i era samtal.

Stor stad med stora möjligheter

Om du bor i en stor stad som Stockholm så finns det mycket att välja bland gällande hjälp i relationer. Du kan exempelvis välja att gå parterapi i Stockholm eller någon av kranskommunerna. Det är ett slags samtal där en terapeut hjälper er att reda ut missförstånd och att få er att förstå varandra bättre. För mycket av problemen i relationer beror på att parterna inte förstår varför den andre säger eller gör som den gör. Om man kan förstå det så är mycket löst. Parterapi är därför något som har räddat många relationer och fått dem att blomstra som på nytt igen.

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

Viktigt med rätt färg när ni ska måla huset

Alla har inte kunskap om vilken färg som är bäst när det handlar om att måla om huset. För att få veta vilken färg som passar bäst och för att få lite hjälp med målningen kan man anlita en målare.

Har ni ett stort projekt på gång? Ska ni måla om verandan i år eller kanske ta och måla om huset? Oavsett vilket typ av projekt ni har tänkt er, stort som smått, så är det viktigt att målningen blir bra.

När ni ska handla färg till exempel så bör ni se till att det är rätt slags färg till rätt underlag. Inomhusfärg att måla med utomhus är exempelvis inte särskilt bra, eftersom det inte står emot lika bra som utomhusfärg. Färg som vi målar med utomhus har en bättre motståndskraft för solens starka strålar och andra väderväxlingar. Se till att välja rätt färg till ert projekt.

Anlita en målare

För att veta vilken färg som är bäst så kan ni anlita en målare till er hjälp. Målare har stor kunskap och erfarenhet kring vilken typ av färg som fungerar bäst till olika saker. Vill ni inte måla själva kan målaren även hjälpa er med själva målandet.

Är det hela huset som ska målas om och huset är väldigt stort, kan det vara skönt att få lite hjälp med att måla. En person som arbetar med att måla gör jobbet snabbt och effektivt, vilket gör att ni kan få ert hus färdigmålat mycket fortare än om ni gör det själva.

Hur är det att leva med tandimplantat?

Det är helt normalt att känna oro inför någonting nytt. Ska du sätta in tandimplantat och är orolig över hur det kommer gå till och hur det känns efteråt?
Läs vidare här nedan om tandimplantat.

Det många funderar över inför att sätta in ett tandimplantat, är hur det känns under själva ingreppet och hur det kommer att vara efteråt. Kommer implantatet att kännas som vanliga tänder och kommer det att se ut som vanligt, eller kommer tänderna att se konstgjorda ut? Tandimplantat både känns och ser ut som dina vanliga tänder. Det är med andra ord svårt att se skillnad på implantat och naturliga tänder. Tandimplantaten är precis lika fungerande som dina vanliga tänder och du kan tugga lika bra som innan.

Hur går det till att sätta in implantat?

Innan den tand som ska sitta i implantatet sätts in, får du en provisorisk krona som monteras i implantatet. Först och främst är det själva implantatet som sätts in, och som successivt får växa fast i käkbenet. När den sedan har läkt, är det dags för tanden att sättas fast. Detta går att göra på enstaka ställen eller i hela munnen om du har behov av det. Det gör inte direkt ont att få ett tandimplantat insatt i munnen, men ett visst obehag kan upplevas under tiden och en stund efter ingreppet. Det kan det dock vara värt med tanke på att tandimplantat ofta förbättrar livskvaliteten väsentligt hos de som valt att genomföra behandlingen. Läs mer om tandimplantat på denna webbsida: tandimplantatstockholm.nu

Publicerat den
Kategoriserat som Hälsa