Elefanten i rummet

Det finns saker ni kan göra för att underlätta arbetet i hushållet. Det finns även saker som någon annan kan göra åt er. Till exempel kan ni anlita en städfirma som håller bostaden skinande ren.

En elefant i rummet är det som alla tänker på men som ingen riktigt vågar säga rakt ut. I många hushåll är denna elefant mest troligt städhjälp. Hur många gånger har du inte bedrövats av ungarnas oförmåga att plocka undan sina leksaker eller hänga upp sina jackor? Hur många gånger har inte du och din partner börjat bråka på grund av vems tur det är att diska efter maten eller dammsuga i bostaden? Ni har säkert tänkt tanken på att allt det hade kunnat undvikas om ni anlitat någon att städa åt er. “Men städfirmor är ju för de rika elitfamiljerna” kanske du sedan har tänkt, och så har idén runnit ut i sanden utan att ni ens har diskuterat det.

Alla ska ha råd med städning

Är det verkligen sant? Kan inte en vanlig familj med normal inkomst också få unna sig städhjälp då och då? Klart den ska få. RUT-avdrag och annat innebär stora möjligheter för den som behöver lite stöd i vardagen med exempelvis städning. Vilket borde vara typ alla familjer med barn. Googlar du runt lite lär du exempelvis hitta firman som kallar sig “Städhuset”. Det finns många liknande och bra firmor som gärna hjälper dig att underlätta vardagen för ett pris som ni faktiskt kan betala utan att vara en överklassfamilj från Danderyd.