Få hjälp med att skrota bilen i Stockholm

Om du bor i Stockholm och har en gammal, trasig eller krockskadad bil kan du skrota bilen gratis och få hjälp med att transportera den till skrotfirman.

Du behöver visserligen betala för att få bilen bärgad men i övrigt kostar det inget att skrota bilen i Stockholm. Förr fanns det en så kallas skrotpremie som gjorde att man fick betalt när man lämnade in sin bil. Skrotpremien togs bort 2007 och ersattes av gratis inlämning av kompletta bilar.

Även om det kan finnas mycket av värde i en bil som ska skrotas så är det förenat med mycket arbete att demontera och ta tillvara på delar och material. Bilen behöver dessutom tömmas på miljöfarligt material, exempelvis olja och bensin som måste tas om hand och transporteras till deponi.

Det är enkelt att skrota bilen hos en auktoriserad bilskrot i Stockholm

Oanvändbara bilar ska inte bli stående i naturen och därför är det lätt och gratis att skrota bilen i Stockholm. Det enda du behöver göra är att ringa den auktoriserade bilskroten eller fylla i deras kontaktformulär. Om du har den gula delen av registreringsbeviset och bilen är komplett är det bara att beställa tid.

Din bil kommer att hämtas av en bärgningsbil och när de kommer ska du ha nycklar till bilen, registreringsbevis och en legitimation med dig. Alla papper fylls i och när bilen kommit fram till skrotfirman och tömts på miljöfarliga ämnen utfärdar de ett skrotintyg som skickas till Transportstyrelsen. Det är bara auktoriserade bilskrotar som får utfärda skrotningsintyg. Läs mer om att skrota bilen på denna hemsida: https://www.skrotabilen.nu/

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt