Flyttfirma Stockholm – tips inför flytten 

Att flytta är ett stort projekt. Oavsett hur pass stort bohag det handlar om så måste man planera flytten och se till att minimera risken för misstag. Detta gäller i synnerhet i Stockholm där en flytt kan försvåras av olika yttre faktorer. 

Trafiken kan påverka, risken för stölder är alltid överhängande – och exempelvis logistik kring att få tag på flyttbil och kartonger blir lite svårare att lyckas med. 

Smidig flytt med en flyttfirma 

Vi tänkte här nedan ge några tips och råd om hur du ska lyckas med din flytt, men innan dess så ska vi även peka på att det faktiskt finns hjälp att tillgå. Att anlita en flyttfirma i Stockholm är inget nederlag. 

Tvärtom: det är ett beslut som ger dig en lugnare, behagligare och mindre stressig flytt. Dessutom kan du numera också använda dig av ditt Rut-avdrag om du anlitar en flyttfirma i Stockholm och genom detta dra av halva kostnaden för arbetet. 

En fördel utöver detta är att många flyttföretag idag också ser flexibilitet som en självklarhet. Du kan välja allt från en heltäckande tjänst vidare till att bara ta hjälp med exempelvis transport och bärande. Kort sagt: överväg en flyttfirma i Stockholm. 

Tips för en lyckad flytt 

Med detta sagt och om du tänkt dig att flytta på egen hand – tänk då på detta: 

  • Förberedelse: Se till att flytta abonnemang, säga upp försäkringar och se över olika medlemskap. Hyr flyttkartonger – det går att göra hos en flyttfirma i Stockholm – och boka en flyttbil. Genomför en adressändring och se till att börja packa i god tid innan flyttdagen. I detta steg så är det även läge att skruva isär möbler och i övrigt förbereda inför flytten. 
  • Flytta. Se till att ge alla tydliga roller – en person bör definitivt utses till packmästare. Det gör att allt blir effektivare och att risken för stöld försvinner. Bär i mindre lag om det handlar om tyngre saker och se till att kommunicera med varandra. Lyft aldrig tyngre än du orkar och se alltid till att tänka på ergonomin. Arbeta metodiskt, drick vatten och ta pauser. 
  • Flyttstädning. Det sista steget i din flytt är att städa ur den gamla bostaden. Räkna med att detta tar åtminstone en dag och att det också handlar om en städning som måste ske noggrant och grundligt. 
Publicerat den
Kategoriserat som Flytt