Hundfoder av hög kvalitet

Det kan kännas som en djungel att hitta rätt hundfoder till sin fyrbente vän. Välj ett foder som är näringsrikt och passar din hunds aktivitet och smak.

Har du en fyrbent vän i ditt hushåll som du letar efter den perfekta maten till? Då ska du fortsätta läsa här. Att välja rätt foder till sin hund är långt ifrån enkelt, det kan rent av kännas som en djungel. Vad är det egentligen som just din hund behöver?

En sak alla hundar behöver är ett bra och näringsrikt foder. På dagens marknad är det inte så svårt att hitta, utan det är snarare svårt att välja vilket du ska ha. Idag behöver du inte köpa hundfoder hos en veterinär eller i en djuraffär, du kan även göra det i en lågprisaffär. Även där har de ett bra sortiment på foder till din hund.

Vilket hundfoder passar din hund?

Vilket foder du ska välja till din hund kan bero på många saker. Har du en väldigt lugn hund, som är äldre och inte så aktiv, då behöver du i regel ett foder som har låg fetthalt och inte för högt energiinnehåll. Har du däremot en yngre hund, eller en hund som är igång mycket, då kan du behöva ett foder med högre energiinnehåll. 

Visst finns det även ett mellanting till alla våra familjehundar där ute som lever ett aktivt liv, men inte så aktivt som en jakthund. I jakten på rätt hundfoder går det alltid att fråga om hjälp. Det finns så många olika hundar och alla behöver olika typer av foder. Det finns även allergier att ta hänsyn till.

Hundfoder för alla hundar 

Har du fler än en hund, så kan du behöva mer än en sorts hundmat. Det som fungerar för den ena, kanske inte fungerar för den andra. Har du tur, så kan du använda samma mat till alla dina hundar. Det är möjligt att hitta ett foder som passar många olika hundar. 

För att välja vilket foder du ska ha, läs innehållsförteckningen och var inte rädd för att fråga om du vill det. Det finns många som har kunskap kring foder och vad som passar bra för olika hundar. 

Gör hundfoder roligare för din hund

Våga vägra matskål, gör maten roligare. En del hundar är kräsna och vill inte riktigt äta så som de ska. Ibland kan det faktiskt bara vara så att du behöver ge maten på ett roligare sätt. Skippa matskålen och kasta ut maten direkt i gräset, då får din hund arbeta lite medan den äter, vilket gör det roligare för hunden. Det finns även matskålar som kan göra det lite krångligare för hunden att få ut maten. 

Har du inte möjlighet till det, så kan du alltid testa att blanda in lite blötmat till hunden, det är ofta populärt hos de flesta. Du kan köpa allt på ett och samma ställe som har ett stort utbud av hundfoder. Där kan du hitta olika typer av hundmat, men även olika smaker på maten.


Publicerat den
Kategoriserat som Djur