Rörmokare på viktiga uppdrag i Stockholm

I allmänhet vet de flesta inget om vad som händer bakom väggarna. Den världen tillhör rörmokare som dagligen tampas med utmaningar i och utanför Stockholm.

Kristin var inte helt vaken när hon traskade ut till badrummet. Ansiktet i spegeln talade om att ägaren inte alls hade lust att gå på jobb. Så ändrades uttrycket plötsligt och blev förvånat. En hand lyftes och kände i håret. Först följde Kristin förloppet i spegeln innan hon insåg att hon känt något blött i hårbotten.

Fingrarna blev våta och hon tittade upp mot taket och upptäckte ett område som hade en något mörkare nyans. Sedan kom en vattendroppe till och hon fattade galoppen. Hon hade en vattenläcka i taket. I en låda hittade hon ett telefonnummer till en rörmokare i stan och ringde innan hon insåg att det var helg.

Rörmokare med jour på sin agenda

Innan hon hann lägga på svarade en oförskämt pigg röst med företagets namn. Det visade sig att personen var jourrörmokare i Stockholm. Tacksam över att hon inte väckt en person som var helgledig frågade hon om denne kunde komma till henne och titta på läckan. Något Anton, som han hette, skulle göra med det samma.

Hon hade precis gjort sig klar när det ringde på dörren. Rörmokaren kom in och granskade taket. Sa att han var tvungen att öppna för att se vad som var på gång men ville först kolla med grannen ovanför. Kristin som skulle på jobb ringde sin mamma som kunde komma över. Hon skulle höra vad rörmokaren kom fram till och bestämma om vad som skulle ske härnäst.