Trädfällning Uppsala – tänk på detta 

Det kan finnas många olika skäl till varför en trädfällning i Uppsala behöver genomföras. Dels så kan det vara så att träden står i vägen för en byggnation och behöver tas ner för att bereda plats för en uteplats, en friggebod eller exempelvis ett attefallshus. 

Dels kan träden vara skadade eller rentav döda och då måste man fälla dem för att de inte ska blåsa ner och skada närliggande omgivning och egendom. Man kan även se att träd behöver tas ner som en följd av att de förstör för annan vegetation – eller för dig som villaägare. Ser man till rötterna så kan dessa växa ganska vilt och söka sig till exempelvis vattenledningar. 

Oavsett anledning till en trädfällning i Uppsala så finns det saker att tänka på. Vi tittar närmare på några av dessa – enligt följande: 

  • Tillstånd. Handlar det om trädfällning inom detaljplan så kan det behövas ett marklov innan man sätter igång. Vi rekommenderar att man alltid kontaktar kommunen om rådgivning och för vetskap innan man påbörjar en trädfällning i Uppsala. 
  • Grannarna? Kolla även med grannarna om hur de ställer sig till din planerade trädfällning. Trädet står på din tomt, men det kan även ge skydd för insyn till dina grannar. Försök att öppna för en kommunikation, även om du bestämmer. I vissa fall kan kanske en kompromiss vara gångbar där du anlitar en arborist för en kraftig beskärning av trädkronan snarare än att välja en trädfällning i Uppsala. 
  • Farligt. Kom ihåg att en trädfällning är väldigt farlig och att den kräver både rätt utrustning, kunskap och erfarenhet. Vi rekommenderar alla att anlita proffs. Genom en professionell trädfällning i Uppsala så utesluts risker i form av att trädet faller över person eller egendom. Dessutom kan du använda ditt Rut-avdrag för tjänsten och utöver det även inkludera exempelvis bortforsling och stubbfräsning.