Dags att skrota bilen?

Bilar är ofta ett av våra bästa hjälpmedel i vardagen. Den tar dig och dina ägodelar vart du vill, när du vill. Men en dag tar det ändå slut och din bil måste tyvärr skrotas. Men hur går det till?

Bilar är fantastiska fordon som lätt och enkelt transporterar människor, djur och varor. Med lite extra hjälp från en kärra tar den med hela ditt bohag. Tyvärr håller inte samma bil i evigheter. Efter ett antal mil, år eller en oturlig krock är det dags att skiljas från bilen.

En skrotbil som lämnas på tomten utgör en miljöfara. Den rostar och så småningom börjar den läcka diverse obehagligheter. Det är dåligt för barn, husdjur och planeten. Vad gör man? Idag finns det gott om firmor som tar hand om din gamla bil, demonterar den och tar hand om komponenter och vätskor.

En bättre hantering av skrotbilar

Borta är tiden då gamla bilar komprimerades och lämnades att dö med alla komponenter kvar. Idag förstår vi vikten av att ta hand om alla enskilda delar i bilen. En del för att destruera och för att förhindra att saker läcker ut i naturen. Andra delar kan återanvändas och är viktiga och dyrbara råvaror.

När allt utom karossen tagits omhand trycks bilen ihop till en kub och därefter fragmenteras den. Sedan kan man sortera de olika metallerna och återanvända dem. Vad behöver du för att kunna skrota din gamla bil? Registreringsbevis del 2 och legitimation är nödvändigt. Givetvis kan du endast skrota en bil du själv äger. Läs mer om bilskrot på denna hemsida: bilskrotstockholm.nu