Hur är det att leva med tandimplantat?

Det är helt normalt att känna oro inför någonting nytt. Ska du sätta in tandimplantat och är orolig över hur det kommer gå till och hur det känns efteråt?
Läs vidare här nedan om tandimplantat.

Det många funderar över inför att sätta in ett tandimplantat, är hur det känns under själva ingreppet och hur det kommer att vara efteråt. Kommer implantatet att kännas som vanliga tänder och kommer det att se ut som vanligt, eller kommer tänderna att se konstgjorda ut? Tandimplantat både känns och ser ut som dina vanliga tänder. Det är med andra ord svårt att se skillnad på implantat och naturliga tänder. Tandimplantaten är precis lika fungerande som dina vanliga tänder och du kan tugga lika bra som innan.

Hur går det till att sätta in implantat?

Innan den tand som ska sitta i implantatet sätts in, får du en provisorisk krona som monteras i implantatet. Först och främst är det själva implantatet som sätts in, och som successivt får växa fast i käkbenet. När den sedan har läkt, är det dags för tanden att sättas fast. Detta går att göra på enstaka ställen eller i hela munnen om du har behov av det. Det gör inte direkt ont att få ett tandimplantat insatt i munnen, men ett visst obehag kan upplevas under tiden och en stund efter ingreppet. Det kan det dock vara värt med tanke på att tandimplantat ofta förbättrar livskvaliteten väsentligt hos de som valt att genomföra behandlingen. Läs mer om tandimplantat på denna webbsida: tandimplantatstockholm.nu